All Posts by 

Amanda Backholm

Livet

Snälla snurra långsammare nu

Det börjar med tuffa dagar som blir till veckor i vår lilla familj. Att vara förälder är den finaste och svåraste uppgiften i mitt liv. Sedan kommer novemberförkylningen med vab som kulminerar i att jag blir sjuk. Inte coronasjuk visar testet, men likväl sjuk. Runt det snurrar det amerikanska presidentvalet obönhörligt i timmar som blir till dagar. Hela mitt huvud är ett snorigt pingpongspel av intryck, tankar och känslor.
Nov 9, 2020
Amanda Backholm
Driva eget

Amandas nyhetsbrev november

Varje månad skickar jag ut ett nyhetsbrev som är framtaget för att inspirera, väcka tankar och ge dig som läser en konkret övning att ta med dig i den nya månaden. Ni är redan över 100 som beställer på och läser brevet. Tack - det gör mig så stolt och glad!
Nov 4, 2020
Amanda Backholm
Jobba hållbart

Lär känna dina gränser och förändra din vardag

Imorgon skall jag föreläsa om att lära känna sina gränser och förändra sin vardag. Det är en del av Esbo stads Må bra-evenemang och det ska bli väldigt spännande att se vem som dyker upp online. Föreläsningen är öppen för alla så om du är intresserad av att vara med drar programmet igång här klockan 17.
Nov 2, 2020
Amanda Backholm
Livet

Sommaren -85

Jag är om möjligt ännu längre ner i trötthetsträsket än då vi hördes sist. Något som jag söker mig till just nu är berättelser. Om riktiga människoliv, om det rynkiga, skaviga, underbara, kärleksfulla, svåra och härliga med att vara människa.
Oct 28, 2020
Amanda Backholm
Livet

Grått

Jag fryser. Klär mig i tunt yllelinne och sedan en tjock tröja över. Raggsockor på fötterna. Flyttar kontorsstolen till köksbordet, tänder ljusen på bordet bredvid mig och häller upp en kopp grönt tee med chai. Regnet smattrar mot rutan och allt är grått. En helt vanlig torsdag i oktober.
Oct 22, 2020
Amanda Backholm
Livet

Målarworkshop med Carolina Grunér

Det är helt tyst och jag är först på plats, som vanligt. En liten stund senare hör jag steg och Carolina dyker upp bakom knuten. Jag ska få måla med henne idag på den första målarworkshopen hon någonsin hållit, en känsla av förväntan och pirrighet ligger i luften.
Oct 19, 2020
Amanda Backholm
Jobba hållbart

Lilla födelsedagen - fredag!

Cecilia Blankens har lärt mig att fredagar är Lilla födelsedagen, en dag då man bara tänker fina tankar om sig själv och gör roliga saker. Det är verkligen världens bästa koncept som jag tycker att alla skall anamma. Så här ser min dag ut idag!
Oct 16, 2020
Amanda Backholm
Livet

Hemmafredag

Varannan fredag är hemmadag med lillebror. Idag är en sådan fredag. Vi går långsamma promenader, leker i sandlådan, krattar på gården. Sen sover han lång dagssömn medan jag ser på serie och läser bok.
Oct 9, 2020
Amanda Backholm