Amanda Backholm
About the author
August 27, 2020
 in 
Livet

Zucchini i min trädgård

Det doftar sött och strävt om tomaterna i vår köksträdgård. Gurkans blad har börjat gulna och morötterna är uppätna. Ovanför mitt huvud flyger en skock gäss i ett stort V. Redan? Jag höjer blicken och låter solens mjukhet smeka mina stängda ögonlock. Höst. Min absolut favoritårstid. En tid för avsked och avslut. En tid för vila och lugn. Samtidigt mitt nyår då planer smids, möten bokas och jobbkalendern fylls på.

Jag böjer mig ner vid lådan med zucchini. Lukten av gödsel slår upp i mitt ansikte så jag tvingas vända på huvudet. Näsan vänjer sig och jag lutar mig närmare. Tänk att allt detta kommit ur två små frön? Mina fingertoppar smeker zucchiniblommans papperstunna hölje. Lite liv kvar ännu innan vinterns vila. Jag känner mig stolt över allt som fått plats att växa i våra lådor. Skär av en mogen frukt och bär in den i köket. Det är i det lilla som det riktigt stora finns tänker jag.

Min stora stolthet
More Posts

You Might Also Like

Sorg

Pusselbiten

Vad skall jag göra med den del av mig som bara passar ihop med dig? Det river igen. Hjärtat. Halsen. Läpparna. Munnen. Som om jag långsamt spricker isär. I tusen nya bitar. Spillror som söker efter den biten som är du. 
Dec 2, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Barncancergalan

De trötta ögonen i det svullna ansiktet. Jag känner igen den på bråkdelen av en sekund. Så där ser cancern ut. Så där ser cancern i slutskedet ut. Då döden redan flyttat in. 
Sep 28, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Den gula jumpsuiten

Jag ser den i ett inlägg på Instagram. Den har vida ben, en t-skjortsaktig överdel och ett trendigt hål i ryggen. En gul jumpsuit. Så jävla snygg. 
Sep 23, 2022
Amanda Backholm