Amanda Backholm
About the author
August 27, 2020
 in 
Livet

Zucchini i min trädgård

Det doftar sött och strävt om tomaterna i vår köksträdgård. Gurkans blad har börjat gulna och morötterna är uppätna. Ovanför mitt huvud flyger en skock gäss i ett stort V. Redan? Jag höjer blicken och låter solens mjukhet smeka mina stängda ögonlock. Höst. Min absolut favoritårstid. En tid för avsked och avslut. En tid för vila och lugn. Samtidigt mitt nyår då planer smids, möten bokas och jobbkalendern fylls på.

Jag böjer mig ner vid lådan med zucchini. Lukten av gödsel slår upp i mitt ansikte så jag tvingas vända på huvudet. Näsan vänjer sig och jag lutar mig närmare. Tänk att allt detta kommit ur två små frön? Mina fingertoppar smeker zucchiniblommans papperstunna hölje. Lite liv kvar ännu innan vinterns vila. Jag känner mig stolt över allt som fått plats att växa i våra lådor. Skär av en mogen frukt och bär in den i köket. Det är i det lilla som det riktigt stora finns tänker jag.

Min stora stolthet
More Posts

You Might Also Like

Driva eget

Nytt år

En av de stora grejerna jag jobbat med under hösten är Burn Bright Community - en community för högpresterande kvinnor som vill skapa ett liv där både karriär, familj och fritid får plats, utan att bränna ut sig. I början av december startade jag gruppen och idag har den 122 medlemmar. I januari testar jag själv på några nya vanor. Den nyaste vanan jag nu är igång med är att göra fem solhälsningar varje morgon i fem dagar. Sedan vilodag på helgen då mornarna ännu är mina små barns. Nästa vecka kan du vara med om du vill! Håller en fem dagars mini-kurs där jag håller en 15 minuters morgonsession via Zoom.
Jan 12, 2021
Amanda Backholm
Livet

Att hitta en coach

Att ta hjälp av en coach är att bjuda in någon i sina tankar, drömmar och rädslor. Det är ett stort steg och för att hitta rätt människa att dela den resan med är det skönt att veta vad man kan förvänta sig. Jag erbjuder allt från enskilda timmar till en sex-tolv månaders process av coaching. Idag tänkte jag öppna upp vad som händer om man jobbar med mig under en längre tid.
Dec 14, 2020
Amanda Backholm
Livet

3 sätt att varva ner och somna

Mörkret gör mig trött men konstigt nog är det svårt att komma ner i varv och somna, trots att min kropp bestämt säger att den kunde sova dygnet runt om det vore möjligt. Jag har dessutom två små barn som vaknar under nätterna och tidigt om mornarna, så att få tillräckligt med vila är viktigt för att vardagen skall fungera.
Dec 8, 2020
Amanda Backholm