Amanda Backholm
About the author
November 9, 2020
 in 
Livet

Snälla snurra långsammare nu

Det börjar med tuffa dagar som blir till veckor i vår lilla familj. Att vara förälder är den finaste och svåraste uppgiften i mitt liv. Sedan kommer novemberförkylningen med vab som kulminerar i att jag blir sjuk. Inte coronasjuk visar testet, men likväl sjuk. Runt det snurrar det amerikanska presidentvalet obönhörligt i timmar som blir till dagar. Hela mitt huvud är ett snorigt pingpongspel av intryck, tankar och känslor.

Jag har skyfflat in mig i ett virrvarr av skärmar som uppdaterar mig om en värld som är min, men som jag inte upplever mig kunna påverka. Jag vill inte att det ska snurra så fort. Jag blir yr och mår illa. Samtidigt skriker hjärnan efter snabba kicks så fort jag försöker koncentrera mig på nått i mer än 30 sekunder. Det tar tid att hitta tillbaka till det långsamma. Mycket längre tid än man tror. Att ge sig hän och hoppa in i klickrubrikernas rike går så lätt. Att ta sig ut igen är snårigt och långsamt.

Jag tittar på Kamala Harris tal och gråter. Tårar över att vi äntligen är där nu, med en kvinna på en av de viktigaste posterna. Tårar över att det dröjt så länge, krävt så mycket, varit så svårt. Tårar av stolthet då hon säger att hon är den första men inte den sista.

Den här veckan skall jag öva mig på att hitta tillbaka till en mindre värld. En värld där jag inte kollar nyheterna hela tiden. En värld där jag står ut med att det finns mycket jag inte kan kontrollera och styra. Där min uppgift är att göra så gott jag kan och orka fortsätta också när mitt bästa inte räcker hela vägen. Där jag kan sitta tyst och glo en stund utan att det rycker i handen efter att få öppna mobilen. En värld som snurrar långsammare. Med lite mer stabilitet, mänsklighet och lugn. Snälla. Snurra lite långsammare nu.

Bild: Fanny Wallén
More Posts

You Might Also Like

Driva eget

Nytt år

En av de stora grejerna jag jobbat med under hösten är Burn Bright Community - en community för högpresterande kvinnor som vill skapa ett liv där både karriär, familj och fritid får plats, utan att bränna ut sig. I början av december startade jag gruppen och idag har den 122 medlemmar. I januari testar jag själv på några nya vanor. Den nyaste vanan jag nu är igång med är att göra fem solhälsningar varje morgon i fem dagar. Sedan vilodag på helgen då mornarna ännu är mina små barns. Nästa vecka kan du vara med om du vill! Håller en fem dagars mini-kurs där jag håller en 15 minuters morgonsession via Zoom.
Jan 12, 2021
Amanda Backholm
Livet

Att hitta en coach

Att ta hjälp av en coach är att bjuda in någon i sina tankar, drömmar och rädslor. Det är ett stort steg och för att hitta rätt människa att dela den resan med är det skönt att veta vad man kan förvänta sig. Jag erbjuder allt från enskilda timmar till en sex-tolv månaders process av coaching. Idag tänkte jag öppna upp vad som händer om man jobbar med mig under en längre tid.
Dec 14, 2020
Amanda Backholm
Livet

3 sätt att varva ner och somna

Mörkret gör mig trött men konstigt nog är det svårt att komma ner i varv och somna, trots att min kropp bestämt säger att den kunde sova dygnet runt om det vore möjligt. Jag har dessutom två små barn som vaknar under nätterna och tidigt om mornarna, så att få tillräckligt med vila är viktigt för att vardagen skall fungera.
Dec 8, 2020
Amanda Backholm