Amanda Backholm
About the author
October 19, 2020
 in 
Livet

Målarworkshop med Carolina Grunér

Jag sätter mig i bilen, knappar in adressen i gps:en och kör iväg hemifrån. Det har regnat hela morgonen men ju närmare Sibbo jag kommer, desto mer spricker himlen upp. När jag kör in på gården stannar jag bilen och bara sitter en stund. Det är helt tyst och jag är först på plats, som vanligt. En liten stund senare hör jag steg och Carolina dyker upp bakom knuten. Jag ska få måla med henne idag på den första målarworkshopen hon någonsin hållit, en känsla av förväntan och pirrighet ligger i luften.

Carolina Grunérs studio är som ett eget litet universum

Vi är en liten grupp deltagare med varierande bakgrund. Carolina uppmanar oss att följa vår intuition, våra impulser, att våga också när egot säger stop. De kommande fyra timmarna målar jag. Tillsammans med andra med ändå helt i min egen bubbla. Pausar för en kopp tee, för en stunds prat med Carolina i soffan. Jag har inte målat på 1.5 år, trots att jag innan dess målade flera gånger i månaden. Dessutom målar jag med akryl för första gången. Och älskar det.

I slitna kläder som tål att få färg på sig framför en av Carolinas underbara tavlor

När jag sitter i bilen på väg hem tänker jag att det senaste året har kommit med så många överraskningar. Så många livsomvälvande förändringar, många av dom fina, en del av dem svåra att bära och hantera. Men jag känner mig levande och lekfull. Och det är väll egentligen något av det finaste man kan känna sig?

Min tavla

Hon har inget namn ännu min tavla. Kanske får hon aldrig det heller, men jag kommer att bära med mig den här söndagen länge.

More Posts

You Might Also Like

Driva eget

Nytt år

En av de stora grejerna jag jobbat med under hösten är Burn Bright Community - en community för högpresterande kvinnor som vill skapa ett liv där både karriär, familj och fritid får plats, utan att bränna ut sig. I början av december startade jag gruppen och idag har den 122 medlemmar. I januari testar jag själv på några nya vanor. Den nyaste vanan jag nu är igång med är att göra fem solhälsningar varje morgon i fem dagar. Sedan vilodag på helgen då mornarna ännu är mina små barns. Nästa vecka kan du vara med om du vill! Håller en fem dagars mini-kurs där jag håller en 15 minuters morgonsession via Zoom.
Jan 12, 2021
Amanda Backholm
Livet

Att hitta en coach

Att ta hjälp av en coach är att bjuda in någon i sina tankar, drömmar och rädslor. Det är ett stort steg och för att hitta rätt människa att dela den resan med är det skönt att veta vad man kan förvänta sig. Jag erbjuder allt från enskilda timmar till en sex-tolv månaders process av coaching. Idag tänkte jag öppna upp vad som händer om man jobbar med mig under en längre tid.
Dec 14, 2020
Amanda Backholm
Livet

3 sätt att varva ner och somna

Mörkret gör mig trött men konstigt nog är det svårt att komma ner i varv och somna, trots att min kropp bestämt säger att den kunde sova dygnet runt om det vore möjligt. Jag har dessutom två små barn som vaknar under nätterna och tidigt om mornarna, så att få tillräckligt med vila är viktigt för att vardagen skall fungera.
Dec 8, 2020
Amanda Backholm