Amanda Backholm
About the author
November 13, 2020
 in 
Livet

Listan om mig

Fredagen till ära är det dags för den här bloggens första lista! Denna är en gammal en som jag hittade hos Sandra.

Hur gammal är du?
34 år.

Hur gammal känner du dig?
Har alltid tyckt mig ha en väldigt gammal själ. Det låter ju oerhört pretentiöst att skriva så men tror det handlar om att jag alltid kunnat identifiera mig med människor oberoende av ålder. Kan ställa mig i deras skor och nästan känna deras känslor. Samtidigt är jag ganska barnslig. Gillar att skratta, busa och leka. Så känner mig som allt mellan 4-98 år. Idag dock en ganska stabil vuxenålder med allt det där fixande och vardagspusslandet som hör till. Men på eftermiddagen skall jag rida och då är nog känsloåldern kring 10 år kanske.

Bild: Jennifer Sandström


Var bor du?
I Esbo, en förort ca 15 minuter utanför Helsingfors.

Vad har du gjort idag?
Har sovit ikapp efter en mycket yr natt med barn som vaknat i tusen etapper. Ätit frukost. Tvättat byke. Klätt på minstingen som gick på promenad med moffa medan jag nu jobbar ett par timmar. Druckit en stor kanna grönt tee med chai.

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Älskar att vi har fyra årstider! Men de skall gärna vara ordentliga årstider, blir vanvettigt utmattade av +3 grader, regn och gråhet. Men är nog allra mest en höstmänniska.

Bild: Fanny Wallén

Är du beroende av något?
Människor. Kramar. Skratt.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Skulle gärna åka upp till Lappland och snö, men det har nog inte kommit någon snö ännu så är rätt nöjd hemma.

Vad är du på för humör just nu?
Trött i kroppen efter den hackiga natten men mycket nöjd över det jobbflow jag haft den senaste timmen. Så tillfreds är väll ett bra ord.

Vilket är ditt favoritgodis?
Choklad.

Vilken är din favoritaffär?
Loppisar älskar jag.

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Just i detta livsskede en kvällsmänniska, men typ mellan klockan åtta och tio max. Då har barnen somnat, jag läser bok, ser på serie med min man eller badar badkar. Huset är tyst. Mmm, det är en fin stund.

Har du blivit sydd någon gång?
Jepp, då min blindtarm opererades bort i Kuala Lumpur där vi bodde på utbyte med Erik.

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Min pappa som alltid erbjuder sig att hjälpa med barnen när han kan och som i denna stund leker ute med minstingen.

Är du blyg?
Nej.

Vad heter du i andranamn?
Maria.

Vill du gifta dig?
Ja och det har jag också gjort. I vår är det fem år sedan vi gifte oss och 15 år sedan vi blev tillsammans.

Har du något smeknamn?
Manda. Manttu. Mamma.

Bild: Fanny Wallén
More Posts

You Might Also Like

Driva eget

Nytt år

En av de stora grejerna jag jobbat med under hösten är Burn Bright Community - en community för högpresterande kvinnor som vill skapa ett liv där både karriär, familj och fritid får plats, utan att bränna ut sig. I början av december startade jag gruppen och idag har den 122 medlemmar. I januari testar jag själv på några nya vanor. Den nyaste vanan jag nu är igång med är att göra fem solhälsningar varje morgon i fem dagar. Sedan vilodag på helgen då mornarna ännu är mina små barns. Nästa vecka kan du vara med om du vill! Håller en fem dagars mini-kurs där jag håller en 15 minuters morgonsession via Zoom.
Jan 12, 2021
Amanda Backholm
Livet

Att hitta en coach

Att ta hjälp av en coach är att bjuda in någon i sina tankar, drömmar och rädslor. Det är ett stort steg och för att hitta rätt människa att dela den resan med är det skönt att veta vad man kan förvänta sig. Jag erbjuder allt från enskilda timmar till en sex-tolv månaders process av coaching. Idag tänkte jag öppna upp vad som händer om man jobbar med mig under en längre tid.
Dec 14, 2020
Amanda Backholm
Livet

3 sätt att varva ner och somna

Mörkret gör mig trött men konstigt nog är det svårt att komma ner i varv och somna, trots att min kropp bestämt säger att den kunde sova dygnet runt om det vore möjligt. Jag har dessutom två små barn som vaknar under nätterna och tidigt om mornarna, så att få tillräckligt med vila är viktigt för att vardagen skall fungera.
Dec 8, 2020
Amanda Backholm