Amanda Backholm
About the author
November 13, 2020
 in 
Livet

Listan om mig

Fredagen till ära är det dags för den här bloggens första lista! Denna är en gammal en som jag hittade hos Sandra.

Hur gammal är du?
34 år.

Hur gammal känner du dig?
Har alltid tyckt mig ha en väldigt gammal själ. Det låter ju oerhört pretentiöst att skriva så men tror det handlar om att jag alltid kunnat identifiera mig med människor oberoende av ålder. Kan ställa mig i deras skor och nästan känna deras känslor. Samtidigt är jag ganska barnslig. Gillar att skratta, busa och leka. Så känner mig som allt mellan 4-98 år. Idag dock en ganska stabil vuxenålder med allt det där fixande och vardagspusslandet som hör till. Men på eftermiddagen skall jag rida och då är nog känsloåldern kring 10 år kanske.

Bild: Jennifer Sandström


Var bor du?
I Esbo, en förort ca 15 minuter utanför Helsingfors.

Vad har du gjort idag?
Har sovit ikapp efter en mycket yr natt med barn som vaknat i tusen etapper. Ätit frukost. Tvättat byke. Klätt på minstingen som gick på promenad med moffa medan jag nu jobbar ett par timmar. Druckit en stor kanna grönt tee med chai.

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Älskar att vi har fyra årstider! Men de skall gärna vara ordentliga årstider, blir vanvettigt utmattade av +3 grader, regn och gråhet. Men är nog allra mest en höstmänniska.

Bild: Fanny Wallén

Är du beroende av något?
Människor. Kramar. Skratt.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Skulle gärna åka upp till Lappland och snö, men det har nog inte kommit någon snö ännu så är rätt nöjd hemma.

Vad är du på för humör just nu?
Trött i kroppen efter den hackiga natten men mycket nöjd över det jobbflow jag haft den senaste timmen. Så tillfreds är väll ett bra ord.

Vilket är ditt favoritgodis?
Choklad.

Vilken är din favoritaffär?
Loppisar älskar jag.

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Just i detta livsskede en kvällsmänniska, men typ mellan klockan åtta och tio max. Då har barnen somnat, jag läser bok, ser på serie med min man eller badar badkar. Huset är tyst. Mmm, det är en fin stund.

Har du blivit sydd någon gång?
Jepp, då min blindtarm opererades bort i Kuala Lumpur där vi bodde på utbyte med Erik.

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Min pappa som alltid erbjuder sig att hjälpa med barnen när han kan och som i denna stund leker ute med minstingen.

Är du blyg?
Nej.

Vad heter du i andranamn?
Maria.

Vill du gifta dig?
Ja och det har jag också gjort. I vår är det fem år sedan vi gifte oss och 15 år sedan vi blev tillsammans.

Har du något smeknamn?
Manda. Manttu. Mamma.

Bild: Fanny Wallén
More Posts

You Might Also Like

Sorg

Pusselbiten

Vad skall jag göra med den del av mig som bara passar ihop med dig? Det river igen. Hjärtat. Halsen. Läpparna. Munnen. Som om jag långsamt spricker isär. I tusen nya bitar. Spillror som söker efter den biten som är du. 
Dec 2, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Barncancergalan

De trötta ögonen i det svullna ansiktet. Jag känner igen den på bråkdelen av en sekund. Så där ser cancern ut. Så där ser cancern i slutskedet ut. Då döden redan flyttat in. 
Sep 28, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Den gula jumpsuiten

Jag ser den i ett inlägg på Instagram. Den har vida ben, en t-skjortsaktig överdel och ett trendigt hål i ryggen. En gul jumpsuit. Så jävla snygg. 
Sep 23, 2022
Amanda Backholm