Amanda Backholm
About the author
October 16, 2020
 in 
Jobba hållbart

Lilla födelsedagen - fredag!

Cecilia Blankens har lärt mig att fredagar är Lilla födelsedagen, en dag då man bara tänker fina tankar om sig själv och gör roliga saker. Det är verkligen världens bästa koncept som jag tycker att alla skall anamma. Så här ser min dag ut idag!

Morgonpromenaden och doppet skedde i detta magiska höstväder

Började dagen med promenad med min underbara kompis Pernilla. Att prata med henne är som att åka på en inspirationsresa utan dess like. Finns få människor som får mig att känna mig så modig och kapabel som Pernilla. Samtidigt som inga drömmar är för stora står hon stadigt med båda fötterna på jorden. Snälla, klokare och mera empatisk människa får man leta efter. När vi pratat klart simmade jag i havet för första gången på en vecka.

Kall gröt, urdrucken mjölk, smulor och världens godaste gröna smoothie

Att jobba hemma har många fördelar. En av dem är att jag varje dag kan göra en riktigt rivig grön smoothie efter morgonpromenaden. Idag blev det äppel, ingefära, selleri, vita vinbär, citron, frusen spenat och vatten. Tror faktiskt jag hittat mitt signatur recept nu! En nackdel med att jobba hemma är att man ser kaoset som morgonrumban lämnat efter sig. Kall stelnad gröt, smulor, mjölkglas, böcker, teckningar och en visp fanns på bordet. Idag klarade jag av att promenera förbi kaoset, ta min smoothie och sätta mig och jobba ett par timmar.

Fredagsglad framför datorn

Sedan kommer dagens höjdpunkt för på eftermiddagen skall jag till stallet!

Fölen alltså, så fina att man baxnar
Demantur - världens finaste och lugnaste islandshäst

Ja ni hör ju. Den här veckan har jag verkligen lyckats få in rätt nivå på Lilla födelsedagen! Vad ska du göra för att fira dig själv idag? Kommentera gärna!

More Posts

You Might Also Like

Driva eget

Nytt år

En av de stora grejerna jag jobbat med under hösten är Burn Bright Community - en community för högpresterande kvinnor som vill skapa ett liv där både karriär, familj och fritid får plats, utan att bränna ut sig. I början av december startade jag gruppen och idag har den 122 medlemmar. I januari testar jag själv på några nya vanor. Den nyaste vanan jag nu är igång med är att göra fem solhälsningar varje morgon i fem dagar. Sedan vilodag på helgen då mornarna ännu är mina små barns. Nästa vecka kan du vara med om du vill! Håller en fem dagars mini-kurs där jag håller en 15 minuters morgonsession via Zoom.
Jan 12, 2021
Amanda Backholm
Livet

Att hitta en coach

Att ta hjälp av en coach är att bjuda in någon i sina tankar, drömmar och rädslor. Det är ett stort steg och för att hitta rätt människa att dela den resan med är det skönt att veta vad man kan förvänta sig. Jag erbjuder allt från enskilda timmar till en sex-tolv månaders process av coaching. Idag tänkte jag öppna upp vad som händer om man jobbar med mig under en längre tid.
Dec 14, 2020
Amanda Backholm
Livet

3 sätt att varva ner och somna

Mörkret gör mig trött men konstigt nog är det svårt att komma ner i varv och somna, trots att min kropp bestämt säger att den kunde sova dygnet runt om det vore möjligt. Jag har dessutom två små barn som vaknar under nätterna och tidigt om mornarna, så att få tillräckligt med vila är viktigt för att vardagen skall fungera.
Dec 8, 2020
Amanda Backholm