Amanda Backholm
About the author
November 2, 2020
 in 
Jobba hållbart

Lär känna dina gränser och förändra din vardag

Imorgon skall jag föreläsa om att lära känna sina gränser och förändra sin vardag. Det är en del av Esbo stads Må bra-evenemang och det ska bli väldigt spännande att se vem som dyker upp online. Föreläsningen är öppen för alla så om du är intresserad av att vara med drar programmet igång här klockan 17.

Som en del av mitt uppdrag för Esbo stad har jag också fått gästblogga. Mycket kul! Här hittar du hela texten om Elin.

"Klockan är 7.14. Elin sätter på kaffekokaren samtidigt som hon kollar e-posten på mobilen. 45 olästa meddelanden lyser upp rutan. I bakgrunden pratar nyhetsuppläsaren om det senaste antalet smittade i coronapandemin. Hunden gnäller vid Elins fötter, den vill ut. Det värker bakom Elins ögon. Det blir nog bättre när jag fått i mig en kopp kaffe, tänker Elin medan hon öppnar e-postmeddelandena för att se om något akut väntar. Samtidig häller hon upp en kopp kaffe och lyssnar med ett halvt öra på nyhetsuppläsaren som nu pratar om en trafikolycka på en av ringvägarna. Hon hoppar mellan e-postmeddelandena i ett desperat försök att känna att hon har en överblick och kontroll över situationen. Hunden gnäller allt högre nu och Elin inser att hon suttit med mobilen i handen i närmare en halv timme redan. Hon kommer att bli sen till mötet som drar igång klockan åtta."

Måndag i november

Annars då? Mitt fokus denna vecka är att komma ihåg vad min energinivå ligger på för nivå, planera, agera och acceptera dagarna som de är utifrån det. Gjorde en så bra övning imorse på måndagsincheckningen i Friday Lab. Listade det jag jag påverka och det jag inte kan påverka. Min viktigaste insikt på listan över sådant jag kan påverka är hur mycket jag skrattar. Ska försöka skapa medveten plats för skratt. Vad skall du fokusera på den här veckan?

More Posts

You Might Also Like

Driva eget

Nytt år

En av de stora grejerna jag jobbat med under hösten är Burn Bright Community - en community för högpresterande kvinnor som vill skapa ett liv där både karriär, familj och fritid får plats, utan att bränna ut sig. I början av december startade jag gruppen och idag har den 122 medlemmar. I januari testar jag själv på några nya vanor. Den nyaste vanan jag nu är igång med är att göra fem solhälsningar varje morgon i fem dagar. Sedan vilodag på helgen då mornarna ännu är mina små barns. Nästa vecka kan du vara med om du vill! Håller en fem dagars mini-kurs där jag håller en 15 minuters morgonsession via Zoom.
Jan 12, 2021
Amanda Backholm
Livet

Att hitta en coach

Att ta hjälp av en coach är att bjuda in någon i sina tankar, drömmar och rädslor. Det är ett stort steg och för att hitta rätt människa att dela den resan med är det skönt att veta vad man kan förvänta sig. Jag erbjuder allt från enskilda timmar till en sex-tolv månaders process av coaching. Idag tänkte jag öppna upp vad som händer om man jobbar med mig under en längre tid.
Dec 14, 2020
Amanda Backholm
Livet

3 sätt att varva ner och somna

Mörkret gör mig trött men konstigt nog är det svårt att komma ner i varv och somna, trots att min kropp bestämt säger att den kunde sova dygnet runt om det vore möjligt. Jag har dessutom två små barn som vaknar under nätterna och tidigt om mornarna, så att få tillräckligt med vila är viktigt för att vardagen skall fungera.
Dec 8, 2020
Amanda Backholm