Amanda Backholm
About the author
November 2, 2020
 in 
Jobba hållbart

Lär känna dina gränser och förändra din vardag

Imorgon skall jag föreläsa om att lära känna sina gränser och förändra sin vardag. Det är en del av Esbo stads Må bra-evenemang och det ska bli väldigt spännande att se vem som dyker upp online. Föreläsningen är öppen för alla så om du är intresserad av att vara med drar programmet igång här klockan 17.

Som en del av mitt uppdrag för Esbo stad har jag också fått gästblogga. Mycket kul! Här hittar du hela texten om Elin.

"Klockan är 7.14. Elin sätter på kaffekokaren samtidigt som hon kollar e-posten på mobilen. 45 olästa meddelanden lyser upp rutan. I bakgrunden pratar nyhetsuppläsaren om det senaste antalet smittade i coronapandemin. Hunden gnäller vid Elins fötter, den vill ut. Det värker bakom Elins ögon. Det blir nog bättre när jag fått i mig en kopp kaffe, tänker Elin medan hon öppnar e-postmeddelandena för att se om något akut väntar. Samtidig häller hon upp en kopp kaffe och lyssnar med ett halvt öra på nyhetsuppläsaren som nu pratar om en trafikolycka på en av ringvägarna. Hon hoppar mellan e-postmeddelandena i ett desperat försök att känna att hon har en överblick och kontroll över situationen. Hunden gnäller allt högre nu och Elin inser att hon suttit med mobilen i handen i närmare en halv timme redan. Hon kommer att bli sen till mötet som drar igång klockan åtta."

Måndag i november

Annars då? Mitt fokus denna vecka är att komma ihåg vad min energinivå ligger på för nivå, planera, agera och acceptera dagarna som de är utifrån det. Gjorde en så bra övning imorse på måndagsincheckningen i Friday Lab. Listade det jag jag påverka och det jag inte kan påverka. Min viktigaste insikt på listan över sådant jag kan påverka är hur mycket jag skrattar. Ska försöka skapa medveten plats för skratt. Vad skall du fokusera på den här veckan?

More Posts

You Might Also Like

Sorg

Pusselbiten

Vad skall jag göra med den del av mig som bara passar ihop med dig? Det river igen. Hjärtat. Halsen. Läpparna. Munnen. Som om jag långsamt spricker isär. I tusen nya bitar. Spillror som söker efter den biten som är du. 
Dec 2, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Barncancergalan

De trötta ögonen i det svullna ansiktet. Jag känner igen den på bråkdelen av en sekund. Så där ser cancern ut. Så där ser cancern i slutskedet ut. Då döden redan flyttat in. 
Sep 28, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Den gula jumpsuiten

Jag ser den i ett inlägg på Instagram. Den har vida ben, en t-skjortsaktig överdel och ett trendigt hål i ryggen. En gul jumpsuit. Så jävla snygg. 
Sep 23, 2022
Amanda Backholm