Amanda Backholm
About the author
October 7, 2020
 in 
Driva eget

Hur ska jag våga?

Här blev det plötsligt tyst. Allt är som vanligt och samtidigt inte alls. Jag gör mina vardagssysslor och rutiner. De bär mig. Jag vandrar längs med havet, lyssnar på Adele och jobbar. Men hela tiden med ett dovt muller i bakgrunden. Som om ett stort brusande hav har flyttat in i mitt huvud.

Den här hösten har präglats av en förändringsvåg som alltid verkar hitta ny kraft. Precis då jag tror att jag landat för en stund så tar den ny fart och för mig vidare mot nya delar att upptäcka, förstå och relatera till. Det är inget fel på det, men det är väldigt energikrävande. Nu tror jag att jag har landat igen. Men platsen där jag landat är inte ens i närheten av var jag trodde jag skulle stå. Försöker bekanta mig med den nya omgivningen, packa upp mig själv och slå läger en stund. Funderar på hur jag ska våga. Just nu är svaret att jag inte har lust eller möjlighet att göra annat än just det. Så jag vågar. Ett litet steg i taget.

Jag stannar upp
Jag byter perspektiv
Jag tar ett steg i taget

Bilder: Fanny Wallén

More Posts

You Might Also Like

Sorg

Pusselbiten

Vad skall jag göra med den del av mig som bara passar ihop med dig? Det river igen. Hjärtat. Halsen. Läpparna. Munnen. Som om jag långsamt spricker isär. I tusen nya bitar. Spillror som söker efter den biten som är du. 
Dec 2, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Barncancergalan

De trötta ögonen i det svullna ansiktet. Jag känner igen den på bråkdelen av en sekund. Så där ser cancern ut. Så där ser cancern i slutskedet ut. Då döden redan flyttat in. 
Sep 28, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Den gula jumpsuiten

Jag ser den i ett inlägg på Instagram. Den har vida ben, en t-skjortsaktig överdel och ett trendigt hål i ryggen. En gul jumpsuit. Så jävla snygg. 
Sep 23, 2022
Amanda Backholm