Amanda Backholm
About the author
October 9, 2020
 in 
Livet

Hemmafredag

Varannan fredag är hemmadag med lillebror. Idag är en sådan fredag. Vi går långsamma promenader, leker i sandlådan, krattar på gården. Sen sover han lång dagssömn medan jag ser på serie och läser bok. Vi äter äpple och mellan tuggorna öppnar vi munnarna för varandra och skrattar. Tänk, att vi kan äta samma sak nu? Så stor är han vår lilla. Allt han gör, gör han med full koncentration. Nyfiken, intresserad och fullständigt öppen för att allt är en upplevelse värd att ta in till hundra procent. Min viktigaste lärare är han, denna lilla människa.

More Posts

You Might Also Like

Sorg

Pusselbiten

Vad skall jag göra med den del av mig som bara passar ihop med dig? Det river igen. Hjärtat. Halsen. Läpparna. Munnen. Som om jag långsamt spricker isär. I tusen nya bitar. Spillror som söker efter den biten som är du. 
Dec 2, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Barncancergalan

De trötta ögonen i det svullna ansiktet. Jag känner igen den på bråkdelen av en sekund. Så där ser cancern ut. Så där ser cancern i slutskedet ut. Då döden redan flyttat in. 
Sep 28, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Den gula jumpsuiten

Jag ser den i ett inlägg på Instagram. Den har vida ben, en t-skjortsaktig överdel och ett trendigt hål i ryggen. En gul jumpsuit. Så jävla snygg. 
Sep 23, 2022
Amanda Backholm