Amanda Backholm
About the author
September 7, 2020
 in 
Livet

Helgen som gick

Ni minns kanske att jag alltid har koll på vad klockan är? Den här helgen innehöll en rad underbara element, men handlade egentligen mest om att inte ha koll på klockan alls. Hur gör man det då undrar kanske du? Här kommer mitt recept för tidlöshet.

Ta en bästa vän, packa bilen full med sköna kläder, raggsockor, yogamattor, material för visionboards och god mat. Kör ut till valfritt Happy place. För oss blev det Lojo skogar.

Och detta underbara hus som vi fick låna. Högt upp på berget, omgivet av skog och blommor så långt ögat nådde. När skymningen föll blev nivån på mys nästan fysiskt smärtsam.

Efter en natt med åtta timmars ostörd sömn och lång frukost drog vi ut på promenad. Jag kände mig så utvilad att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med mig själv. Första hela natten på nästan fem år gör sånt vet ni.

Sen var det yoga, lunch, visionboards och film som gällde. Ska skriva mer om visionboards i ett annat inlägg för har gått från att vara mycket skeptisk till att vara frälst.

Och sen kom kvällen och jag fick sova ännu en hel natt. Hela lördagen var jag fullständigt bortkopplad från min talang att följa tiden slaviskt. Men genast på söndagen, då jag visste att vi skulle åka tillbaka hem, ja då hade jag återigen koll. Så nu är min stora fråga hur jag ska få mera av tidlösheten också hemma? För även om Lojo var fantastiskt, så varken vill eller kan jag bosätta mig i skogen där alldeles ensam. Får klura vidare på det.

More Posts

You Might Also Like

Driva eget

Nytt år

En av de stora grejerna jag jobbat med under hösten är Burn Bright Community - en community för högpresterande kvinnor som vill skapa ett liv där både karriär, familj och fritid får plats, utan att bränna ut sig. I början av december startade jag gruppen och idag har den 122 medlemmar. I januari testar jag själv på några nya vanor. Den nyaste vanan jag nu är igång med är att göra fem solhälsningar varje morgon i fem dagar. Sedan vilodag på helgen då mornarna ännu är mina små barns. Nästa vecka kan du vara med om du vill! Håller en fem dagars mini-kurs där jag håller en 15 minuters morgonsession via Zoom.
Jan 12, 2021
Amanda Backholm
Livet

Att hitta en coach

Att ta hjälp av en coach är att bjuda in någon i sina tankar, drömmar och rädslor. Det är ett stort steg och för att hitta rätt människa att dela den resan med är det skönt att veta vad man kan förvänta sig. Jag erbjuder allt från enskilda timmar till en sex-tolv månaders process av coaching. Idag tänkte jag öppna upp vad som händer om man jobbar med mig under en längre tid.
Dec 14, 2020
Amanda Backholm
Livet

3 sätt att varva ner och somna

Mörkret gör mig trött men konstigt nog är det svårt att komma ner i varv och somna, trots att min kropp bestämt säger att den kunde sova dygnet runt om det vore möjligt. Jag har dessutom två små barn som vaknar under nätterna och tidigt om mornarna, så att få tillräckligt med vila är viktigt för att vardagen skall fungera.
Dec 8, 2020
Amanda Backholm