Amanda Backholm
About the author
October 22, 2020
 in 
Livet

Grått

Jag fryser. Klär mig i tunt yllelinne och sedan en tjock tröja över. Raggsockor på fötterna. Flyttar kontorsstolen till köksbordet, tänder ljusen på bordet bredvid mig och häller upp en kopp grönt tee med chai. Regnet smattrar mot rutan och allt är grått. En helt vanlig torsdag i oktober.

Det känns som om en tung våt filt slängts över världen. Är tydligen så enkel att jag med sol och krispigt höga hösthimlar känner mig lycklig och nöjd, trots coronapandemin som väser runt knutarna. Trots att det är så mycket vanligt som plötsligt blivit omöjligt att fylla sina dagar med. Men sen dagar som idag, då jag vaknat tidigt, då regnet öser ner, då morgonen med allt vad det innebär av logistik, regnkläder och trötthet sugit musten ur mig innan klockan slagit åtta. Ja då blir jag så knäckt. Som om detta bara är ett gnisslande intro till vad november kommer att föra med sig.

Jag försöker påminna mig om att det är en helt vanlig torsdag i oktober. En vanlig torsdag i ett ovanligt tidevarv.

More Posts

You Might Also Like

Driva eget

Nytt år

En av de stora grejerna jag jobbat med under hösten är Burn Bright Community - en community för högpresterande kvinnor som vill skapa ett liv där både karriär, familj och fritid får plats, utan att bränna ut sig. I början av december startade jag gruppen och idag har den 122 medlemmar. I januari testar jag själv på några nya vanor. Den nyaste vanan jag nu är igång med är att göra fem solhälsningar varje morgon i fem dagar. Sedan vilodag på helgen då mornarna ännu är mina små barns. Nästa vecka kan du vara med om du vill! Håller en fem dagars mini-kurs där jag håller en 15 minuters morgonsession via Zoom.
Jan 12, 2021
Amanda Backholm
Livet

Att hitta en coach

Att ta hjälp av en coach är att bjuda in någon i sina tankar, drömmar och rädslor. Det är ett stort steg och för att hitta rätt människa att dela den resan med är det skönt att veta vad man kan förvänta sig. Jag erbjuder allt från enskilda timmar till en sex-tolv månaders process av coaching. Idag tänkte jag öppna upp vad som händer om man jobbar med mig under en längre tid.
Dec 14, 2020
Amanda Backholm
Livet

3 sätt att varva ner och somna

Mörkret gör mig trött men konstigt nog är det svårt att komma ner i varv och somna, trots att min kropp bestämt säger att den kunde sova dygnet runt om det vore möjligt. Jag har dessutom två små barn som vaknar under nätterna och tidigt om mornarna, så att få tillräckligt med vila är viktigt för att vardagen skall fungera.
Dec 8, 2020
Amanda Backholm