Amanda Backholm
About the author
October 22, 2020
 in 
Livet

Grått

Jag fryser. Klär mig i tunt yllelinne och sedan en tjock tröja över. Raggsockor på fötterna. Flyttar kontorsstolen till köksbordet, tänder ljusen på bordet bredvid mig och häller upp en kopp grönt tee med chai. Regnet smattrar mot rutan och allt är grått. En helt vanlig torsdag i oktober.

Det känns som om en tung våt filt slängts över världen. Är tydligen så enkel att jag med sol och krispigt höga hösthimlar känner mig lycklig och nöjd, trots coronapandemin som väser runt knutarna. Trots att det är så mycket vanligt som plötsligt blivit omöjligt att fylla sina dagar med. Men sen dagar som idag, då jag vaknat tidigt, då regnet öser ner, då morgonen med allt vad det innebär av logistik, regnkläder och trötthet sugit musten ur mig innan klockan slagit åtta. Ja då blir jag så knäckt. Som om detta bara är ett gnisslande intro till vad november kommer att föra med sig.

Jag försöker påminna mig om att det är en helt vanlig torsdag i oktober. En vanlig torsdag i ett ovanligt tidevarv.

More Posts

You Might Also Like

Sorg

Pusselbiten

Vad skall jag göra med den del av mig som bara passar ihop med dig? Det river igen. Hjärtat. Halsen. Läpparna. Munnen. Som om jag långsamt spricker isär. I tusen nya bitar. Spillror som söker efter den biten som är du. 
Dec 2, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Barncancergalan

De trötta ögonen i det svullna ansiktet. Jag känner igen den på bråkdelen av en sekund. Så där ser cancern ut. Så där ser cancern i slutskedet ut. Då döden redan flyttat in. 
Sep 28, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Den gula jumpsuiten

Jag ser den i ett inlägg på Instagram. Den har vida ben, en t-skjortsaktig överdel och ett trendigt hål i ryggen. En gul jumpsuit. Så jävla snygg. 
Sep 23, 2022
Amanda Backholm