Amanda Backholm
About the author
August 25, 2020
 in 
Jobba hållbart

En vanlig dag

Jag älskar vardag. Tror mycket av det har att göra med att min jobb som egenföretagare ger mig friheten att styra över hur jag vill jobba. Så här ser en rätt vanlig dag i mitt liv ut.

Klockan 6: barnen vaknar, jag eller Erik har morgonen och stiger upp. Den andra får sova vidare en stund .

Klockan 8: Erik för barnen till dagis och jag går ut på min morgonpromenad. Det här är min dags absolut bästa stund och den är helig. Det skall mycket till för att jag inte skall ut. I ur och skur går jag samma rutt längs med havet. Ibland springer jag. Ibland lyssnar jag på podd eller musik. Ibland pratar jag med en vän. Ibland är jag ensam med mina tankar. Avslutar med att hoppa i havet i bara underkläderna, klär på mig och går hem med vattnet droppande.

Klockan 9.30: sätter mig vid datorn, går igenom dagens att göra lista, strukturerar och planerar. Rensar bort punkter tills listan känns realistisk, 3-4 stora punkter ryms med. Börjar jobba. Vissa dagar med hjälp av Pomodoro-metoden och andra dagar mera flytande med coachningar och möten.

Klockan 11: lunch. Ja jag vet, det är super tidigt men jag har ätit frukost vid 6 och är svinhungrig!

Klockan 12-14.30: fortsätter jobba.

Klockan 14.30: går igenom min att göra lista, flyttar vidare det som inte hunnits med och tar en stund åt att titta på allt jag gjort under dagen. Ger hjärnan en chans att verkligen notera allt som är gjort, istället för att fastna i allt det som ännu skall göras.

Klockan 14.45: hoppar på cykeln och hämtar barnen på dagis.

Klockan 15-19: familjetid. Lek, mat, kaos, barnprogram på tv, kramar, skratt och gråt.

Klockan 19-20: jag eller Erik nattar barnen.

Klockan 20-22: tumistid, egentid eller kompistid.

Klockan 22/23: god natt!

Lycklig efter morgonpromenad och dopp i havet!

                                            

More Posts

You Might Also Like

Sorg

Pusselbiten

Vad skall jag göra med den del av mig som bara passar ihop med dig? Det river igen. Hjärtat. Halsen. Läpparna. Munnen. Som om jag långsamt spricker isär. I tusen nya bitar. Spillror som söker efter den biten som är du. 
Dec 2, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Barncancergalan

De trötta ögonen i det svullna ansiktet. Jag känner igen den på bråkdelen av en sekund. Så där ser cancern ut. Så där ser cancern i slutskedet ut. Då döden redan flyttat in. 
Sep 28, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Den gula jumpsuiten

Jag ser den i ett inlägg på Instagram. Den har vida ben, en t-skjortsaktig överdel och ett trendigt hål i ryggen. En gul jumpsuit. Så jävla snygg. 
Sep 23, 2022
Amanda Backholm