Amanda Backholm
About the author
September 14, 2020
 in 
Livet

En måndag morgon i september

En vanlig måndag. Så stor och så liten på en och samma gång. Jag går min promenad längs med havet, tänker att idag är det nog för kallt för att simma. Havet är så klart, sanden på bottnen har formats i otroliga mönster efter vågornas framfart. Jag vill vara en del av det. Så också idag klär jag av mig och låter det kalla vattnet omsluta mig. Ett par simtag. Lugna djupa andetag. När jag står på bryggan och vattnet droppar längs med kroppen värmer solen ännu. En vanlig måndag. Så stor och så liten på en och samma gång.

More Posts

You Might Also Like

Sorg

Pusselbiten

Vad skall jag göra med den del av mig som bara passar ihop med dig? Det river igen. Hjärtat. Halsen. Läpparna. Munnen. Som om jag långsamt spricker isär. I tusen nya bitar. Spillror som söker efter den biten som är du. 
Dec 2, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Barncancergalan

De trötta ögonen i det svullna ansiktet. Jag känner igen den på bråkdelen av en sekund. Så där ser cancern ut. Så där ser cancern i slutskedet ut. Då döden redan flyttat in. 
Sep 28, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Den gula jumpsuiten

Jag ser den i ett inlägg på Instagram. Den har vida ben, en t-skjortsaktig överdel och ett trendigt hål i ryggen. En gul jumpsuit. Så jävla snygg. 
Sep 23, 2022
Amanda Backholm