Amanda Backholm
About the author
September 15, 2020
 in 
Livet

Crossnature på Danskarby

"Spring! Allt vad du orkar, försök få fatt på kompisen framför dig!" Annas rop sätter fart på mina ben, adrenalinet pumpar hela vägen ner till tårna. Jag spurtar allt vad jag kan. Inget är viktigare än att jag hinner ikapp Marina som springer framför mig. Skrattet börjar tyst, bubblar sedan upp hela vägen i halsen och till slut kastar det sig ur kroppen med ett vrål:  "Aaaahhhhhh jag har dig!". Vi vänder skrattande om och går tillbaka upp mot huset. Gräsmattan är fylld med skrattande och flåsande kvinnor. Augustisolen värmer och jag känner mig så otroligt levande. Full av lek. Jag känner ingen av deltagarna från tidigare och det gör upplevelsen ännu roligare.

Jag är på Danskarby för en kväll fylld av Crossnature och god mat. Danskarby är Louise Mérus barndomshem som idag fungerar som ett underbart kurskök och upplevelsedestination. Det känns som att jag landat i södra Frankrike, men det är Kyrkslätt vi är. En halv timme från centrum av Helsingfors.

Efter en timmes tränande, som mest känns som otroligt rolig lek, med Anna går en del av oss ner till havet och simmar. Kroppen är trött på det bästa tänkbara sättet. Och nu är jag vrålhungrig. I trädgården har Louise dukat upp för middag i kvällssolen. Maten är vegetarisk, närodlad och otroligt god. Jag sätter mig vid ett av borden och blir genast indragen i samtal med ett gäng fantastiska kvinnor. Varje tugga är en fest och vi fyller tallrikarna ett par gånger innan vi är nöjda.

Om du vill hålla koll på kommande evenemang som Louise och Anna ordnar så kolla in Danskarbys hemsida och Crossnature Finlands Facebook. Jag har varit på väg för att träna ute med Anna klockan sju på morgonen ett par veckor, men hittills har spöken i drömmar hos storebror och tänder hos lillebror gjort att jag inte kommit iväg. Men det är bara en tidsfråga!

More Posts

You Might Also Like

Sorg

Pusselbiten

Vad skall jag göra med den del av mig som bara passar ihop med dig? Det river igen. Hjärtat. Halsen. Läpparna. Munnen. Som om jag långsamt spricker isär. I tusen nya bitar. Spillror som söker efter den biten som är du. 
Dec 2, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Barncancergalan

De trötta ögonen i det svullna ansiktet. Jag känner igen den på bråkdelen av en sekund. Så där ser cancern ut. Så där ser cancern i slutskedet ut. Då döden redan flyttat in. 
Sep 28, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Den gula jumpsuiten

Jag ser den i ett inlägg på Instagram. Den har vida ben, en t-skjortsaktig överdel och ett trendigt hål i ryggen. En gul jumpsuit. Så jävla snygg. 
Sep 23, 2022
Amanda Backholm