Amanda Backholm
About the author
September 15, 2020
 in 
Livet

Crossnature på Danskarby

"Spring! Allt vad du orkar, försök få fatt på kompisen framför dig!" Annas rop sätter fart på mina ben, adrenalinet pumpar hela vägen ner till tårna. Jag spurtar allt vad jag kan. Inget är viktigare än att jag hinner ikapp Marina som springer framför mig. Skrattet börjar tyst, bubblar sedan upp hela vägen i halsen och till slut kastar det sig ur kroppen med ett vrål:  "Aaaahhhhhh jag har dig!". Vi vänder skrattande om och går tillbaka upp mot huset. Gräsmattan är fylld med skrattande och flåsande kvinnor. Augustisolen värmer och jag känner mig så otroligt levande. Full av lek. Jag känner ingen av deltagarna från tidigare och det gör upplevelsen ännu roligare.

Jag är på Danskarby för en kväll fylld av Crossnature och god mat. Danskarby är Louise Mérus barndomshem som idag fungerar som ett underbart kurskök och upplevelsedestination. Det känns som att jag landat i södra Frankrike, men det är Kyrkslätt vi är. En halv timme från centrum av Helsingfors.

Efter en timmes tränande, som mest känns som otroligt rolig lek, med Anna går en del av oss ner till havet och simmar. Kroppen är trött på det bästa tänkbara sättet. Och nu är jag vrålhungrig. I trädgården har Louise dukat upp för middag i kvällssolen. Maten är vegetarisk, närodlad och otroligt god. Jag sätter mig vid ett av borden och blir genast indragen i samtal med ett gäng fantastiska kvinnor. Varje tugga är en fest och vi fyller tallrikarna ett par gånger innan vi är nöjda.

Om du vill hålla koll på kommande evenemang som Louise och Anna ordnar så kolla in Danskarbys hemsida och Crossnature Finlands Facebook. Jag har varit på väg för att träna ute med Anna klockan sju på morgonen ett par veckor, men hittills har spöken i drömmar hos storebror och tänder hos lillebror gjort att jag inte kommit iväg. Men det är bara en tidsfråga!

More Posts

You Might Also Like

Driva eget

Nytt år

En av de stora grejerna jag jobbat med under hösten är Burn Bright Community - en community för högpresterande kvinnor som vill skapa ett liv där både karriär, familj och fritid får plats, utan att bränna ut sig. I början av december startade jag gruppen och idag har den 122 medlemmar. I januari testar jag själv på några nya vanor. Den nyaste vanan jag nu är igång med är att göra fem solhälsningar varje morgon i fem dagar. Sedan vilodag på helgen då mornarna ännu är mina små barns. Nästa vecka kan du vara med om du vill! Håller en fem dagars mini-kurs där jag håller en 15 minuters morgonsession via Zoom.
Jan 12, 2021
Amanda Backholm
Livet

Att hitta en coach

Att ta hjälp av en coach är att bjuda in någon i sina tankar, drömmar och rädslor. Det är ett stort steg och för att hitta rätt människa att dela den resan med är det skönt att veta vad man kan förvänta sig. Jag erbjuder allt från enskilda timmar till en sex-tolv månaders process av coaching. Idag tänkte jag öppna upp vad som händer om man jobbar med mig under en längre tid.
Dec 14, 2020
Amanda Backholm
Livet

3 sätt att varva ner och somna

Mörkret gör mig trött men konstigt nog är det svårt att komma ner i varv och somna, trots att min kropp bestämt säger att den kunde sova dygnet runt om det vore möjligt. Jag har dessutom två små barn som vaknar under nätterna och tidigt om mornarna, så att få tillräckligt med vila är viktigt för att vardagen skall fungera.
Dec 8, 2020
Amanda Backholm