Amanda Backholm
About the author
September 22, 2020
 in 
Driva eget

Boss Lady

Jag flyttar runt punkterna på min att göra lista. Det jag kallar admin är, återigen, längst ner på listan. När jag ett par timmar in i arbetsdagen når fram till den suckar jag tyst. Stirrar envist på punkten en stund med förhoppningen att den ska fatta vinken och sköta sig själv. Det gör den naturligtvis inte. Så jag flyttar snabbt den längst ner på följande dags lista. Känner ett enormt motstånd.

Följande dag har jag en coachnings session med min coach Maja. Jag kommer in i sessionen med en fråga om hur jag ska strukturera upp mitt arbete för att maximera mitt görande samtidigt som jag vill få bättre överblick. 45 minuter senare kommer jag ur sessionen med en euforisk känsla i kroppen. Orden Boss Lady står skrivna med versaler i min anteckningsbok.

Meryl Streep i Djävulen bär Prada - den ultimata Boss Ladyn. Bild lånad från nätet.

Jag stirrar på orden. Boss Lady. Hon är den högsta chefen i mitt bolag. Det är till henne försäljningschefen, HR-chefen, produktionschefen, innehållschefen och PR-chefen rapporterar. Hon är lugn, snäll och tydlig. Hon är inte emotionellt knuten till det arbete som de olika enheterna i bolaget jobbar med men hon är extremt engagerad i bolaget. Hon vill se balans och prestation. Hon ställer de knepiga frågorna och vill ha raka och tydliga svar. Hon hjälper till att formulera tydliga, mätbara och nåbara mål för varje vecka.

Hon är rakryggad, modig och tydlig i sin kommunikation

Två gånger i veckan håller jag Boss Lady-möten. På måndag innehåller listan punkterna ekonomi, fokus, försäljning, coach sessioner, sociala diskussioner, välmående, personlig utveckling och statistik över min kommunikation i olika kanaler. När mötet är över vet alla vad de skall göra under veckan.

Hon är busig, tänker utanför ramarna och vill göra världen bättre

Min arbetsvecka avslutas också med ett Boss Lady-möte. Samma punkter som på måndagsmötet behandlas. Veckans framgångar och motgångar tydliggörs. Eventuella problem gås igenom med nya ögon. Inget skall behövas ligga och skava över helgen. Sist, men definitivt inte minst, finns punkten stolt över denna vecka med på listan. Nu för tiden flyttas admin-mötena inte längre längst ner på att göra-listan. Boss Lady-mötena har sin egen plats i kalender. Jag har koll och känner mig stolt över alla roller jag bär i mitt stora lilla bolag.

Hon är jag

Alla bilder är tagna av Jennifer Sandström. Nu kan du (äntligen!) lämna en kommentar på inläggen. Skrolla nedanför den lilla rutan med info om mig och lämna en kommentar eller tryck in vilken känsla inlägget väcker hos dig. Det skulle göra mig glad.

More Posts

You Might Also Like

Driva eget

Nytt år

En av de stora grejerna jag jobbat med under hösten är Burn Bright Community - en community för högpresterande kvinnor som vill skapa ett liv där både karriär, familj och fritid får plats, utan att bränna ut sig. I början av december startade jag gruppen och idag har den 122 medlemmar. I januari testar jag själv på några nya vanor. Den nyaste vanan jag nu är igång med är att göra fem solhälsningar varje morgon i fem dagar. Sedan vilodag på helgen då mornarna ännu är mina små barns. Nästa vecka kan du vara med om du vill! Håller en fem dagars mini-kurs där jag håller en 15 minuters morgonsession via Zoom.
Jan 12, 2021
Amanda Backholm
Livet

Att hitta en coach

Att ta hjälp av en coach är att bjuda in någon i sina tankar, drömmar och rädslor. Det är ett stort steg och för att hitta rätt människa att dela den resan med är det skönt att veta vad man kan förvänta sig. Jag erbjuder allt från enskilda timmar till en sex-tolv månaders process av coaching. Idag tänkte jag öppna upp vad som händer om man jobbar med mig under en längre tid.
Dec 14, 2020
Amanda Backholm
Livet

3 sätt att varva ner och somna

Mörkret gör mig trött men konstigt nog är det svårt att komma ner i varv och somna, trots att min kropp bestämt säger att den kunde sova dygnet runt om det vore möjligt. Jag har dessutom två små barn som vaknar under nätterna och tidigt om mornarna, så att få tillräckligt med vila är viktigt för att vardagen skall fungera.
Dec 8, 2020
Amanda Backholm