Amanda Backholm
About the author
September 22, 2020
 in 
Driva eget

Boss Lady

Jag flyttar runt punkterna på min att göra lista. Det jag kallar admin är, återigen, längst ner på listan. När jag ett par timmar in i arbetsdagen når fram till den suckar jag tyst. Stirrar envist på punkten en stund med förhoppningen att den ska fatta vinken och sköta sig själv. Det gör den naturligtvis inte. Så jag flyttar snabbt den längst ner på följande dags lista. Känner ett enormt motstånd.

Följande dag har jag en coachnings session med min coach Maja. Jag kommer in i sessionen med en fråga om hur jag ska strukturera upp mitt arbete för att maximera mitt görande samtidigt som jag vill få bättre överblick. 45 minuter senare kommer jag ur sessionen med en euforisk känsla i kroppen. Orden Boss Lady står skrivna med versaler i min anteckningsbok.

Jag stirrar på orden. Boss Lady. Hon är den högsta chefen i mitt bolag. Det är till henne försäljningschefen, HR-chefen, produktionschefen, innehållschefen och PR-chefen rapporterar. Hon är lugn, snäll och tydlig. Hon är inte emotionellt knuten till det arbete som de olika enheterna i bolaget jobbar med men hon är extremt engagerad i bolaget. Hon vill se balans och prestation. Hon ställer de knepiga frågorna och vill ha raka och tydliga svar. Hon hjälper till att formulera tydliga, mätbara och nåbara mål för varje vecka.

Hon är rakryggad, modig och tydlig i sin kommunikation

Två gånger i veckan håller jag Boss Lady-möten. På måndag innehåller listan punkterna ekonomi, fokus, försäljning, coach sessioner, sociala diskussioner, välmående, personlig utveckling och statistik över min kommunikation i olika kanaler. När mötet är över vet alla vad de skall göra under veckan.

Hon är busig, tänker utanför ramarna och vill göra världen bättre

Min arbetsvecka avslutas också med ett Boss Lady-möte. Samma punkter som på måndagsmötet behandlas. Veckans framgångar och motgångar tydliggörs. Eventuella problem gås igenom med nya ögon. Inget skall behövas ligga och skava över helgen. Sist, men definitivt inte minst, finns punkten stolt över denna vecka med på listan. Nu för tiden flyttas admin-mötena inte längre längst ner på att göra-listan. Boss Lady-mötena har sin egen plats i kalender. Jag har koll och känner mig stolt över alla roller jag bär i mitt stora lilla bolag.

Hon är jag

Alla bilder är tagna av Jennifer Sandström. Nu kan du (äntligen!) lämna en kommentar på inläggen. Skrolla nedanför den lilla rutan med info om mig och lämna en kommentar eller tryck in vilken känsla inlägget väcker hos dig. Det skulle göra mig glad.

More Posts

You Might Also Like

Sorg

Pusselbiten

Vad skall jag göra med den del av mig som bara passar ihop med dig? Det river igen. Hjärtat. Halsen. Läpparna. Munnen. Som om jag långsamt spricker isär. I tusen nya bitar. Spillror som söker efter den biten som är du. 
Dec 2, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Barncancergalan

De trötta ögonen i det svullna ansiktet. Jag känner igen den på bråkdelen av en sekund. Så där ser cancern ut. Så där ser cancern i slutskedet ut. Då döden redan flyttat in. 
Sep 28, 2022
Amanda Backholm
Sorg

Den gula jumpsuiten

Jag ser den i ett inlägg på Instagram. Den har vida ben, en t-skjortsaktig överdel och ett trendigt hål i ryggen. En gul jumpsuit. Så jävla snygg. 
Sep 23, 2022
Amanda Backholm