Amanda Backholm
About the author
December 14, 2020
 in 
Livet

Att hitta en coach

Att ta hjälp av en coach är att bjuda in någon i sina tankar, drömmar och rädslor. Det är ett stort steg och för att hitta rätt människa att dela den resan med är det skönt att veta vad man kan förvänta sig. Jag erbjuder allt från enskilda timmar till en sex-tolv månaders process av coaching. Idag tänkte jag öppna upp vad som händer om man jobbar med mig under en längre tid.

12 gångers coaching process

För det allra mesta inleder vi med att boka in ett 30 minuters samtal där jag berättar om coaching, om mig själv och om hur processen fungerar. Klienten ställer frågor och tillsammans funderar vi ut vilken process som passar bäst för just hens behov. Den här sessionen är gratis och du kan boka in ett möte här om du är intresserad av att höra mera.

Om vi bestämmer oss för att jobba tillsammans ser processen ut så här, observera att det är väldigt individuellt hur snabbt man jobbar, men strukturen och processen är samma för alla.

Första sessionen

Under den första sessionen kartlägger vi klientens liv och alla de delar som hör dit. När kartläggningen är klar väljer klienten de tre områdena som känns viktigast och bäst för en coaching process.

Andra till fjärde sessionerna

De kommande tre gångerna tar vi fram ett mål per område. Ett mål skall vara inspirerande, nåbart och mätbart. Det är inte ovanligt att det känns i magen när vi jobbar fram målsättningarna - det här är platsen att våga drömma och tänka stort!

Foto Unsplash: Jason Hogan

Femte till sjunde sessionerna

När målsättningarna är klara är det dags att jobba fram en handlingsplan för varje mål. Det här är de konkreta steg som behöver tas för att målsättningen skall bli sann.

Åttonde till elfte sessionerna

Nu jobbar klienten aktivt med hjälp av handlingsplanen och under de månader som sessionerna hålls går vi tillsammans igenom det som funkar, det som behöver förändras eller behandlar nya insikter som dykt upp under resans gång.

Tolfte och sista sessionen

Trumpeter och fanfaner - nu är vi i mål! Vi utvärderar resan, ser över målen och firar det arbete som klienten gjort! Tårar, skratt och lite vemod brukar infinna sig under dessa sessioner.

Feedback av en av mina otroliga klienter

Fram till årskiftet kostar en session 120 euro (inklusive moms). Från 1 januari är priset 150 euro per session. Så alla sessioner som köps på det här årets sida får du ännu till det lägre priset. En finfin present till dig själv eller någon du tycker om. Här kan du köpa en session. Och om du ger den som gåva är det bara att maila mig så får du ett presentkort - den inledande 30 minuters sessionen hör naturligtvis till!

More Posts

You Might Also Like

Driva eget

Nytt år

En av de stora grejerna jag jobbat med under hösten är Burn Bright Community - en community för högpresterande kvinnor som vill skapa ett liv där både karriär, familj och fritid får plats, utan att bränna ut sig. I början av december startade jag gruppen och idag har den 122 medlemmar. I januari testar jag själv på några nya vanor. Den nyaste vanan jag nu är igång med är att göra fem solhälsningar varje morgon i fem dagar. Sedan vilodag på helgen då mornarna ännu är mina små barns. Nästa vecka kan du vara med om du vill! Håller en fem dagars mini-kurs där jag håller en 15 minuters morgonsession via Zoom.
Jan 12, 2021
Amanda Backholm
Livet

3 sätt att varva ner och somna

Mörkret gör mig trött men konstigt nog är det svårt att komma ner i varv och somna, trots att min kropp bestämt säger att den kunde sova dygnet runt om det vore möjligt. Jag har dessutom två små barn som vaknar under nätterna och tidigt om mornarna, så att få tillräckligt med vila är viktigt för att vardagen skall fungera.
Dec 8, 2020
Amanda Backholm
Yoga

Varva ner och ladda om

Jag är ju med i världens bästa nätverk Friday Lab och nu har jag fått äran att erbjuda mina tjänster som en del av Friends of Friday Lab. Jag funderade länge på vad jag vill skapa som jag verkligen tror att kan vara till nytta. Resultatet av mina funderingar är kursen Varva ner och ladda om. Årets julklapp till dig själv eller någon du tycker om?
Dec 4, 2020
Amanda Backholm