Posts tagged 

Mindfulness

Yoga

Årets sista söndagsyogakurs 22.11-27.12.2020

Nu är det dags för årets sista söndagsyogakurs som löper 22.11-27.12.2020. Timmarna är klockan 20.15-21.15 (finsk tid) och spelas in och är aktiva hela veckan. Så om du får förhinder att delta live på söndagen kan du yoga när det passar dig, alternativt yoga igen med inspelningen. Kursen passar också dig som är gravid eller som nyligen fött barn. Ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs.
Nov 16, 2020
Amanda Backholm
Yoga

Söndagsyoga - en stund för dig

Vi är i mitten av november. Alla jag pratar med som bor i norden känner sig trötta. Trötta på mörkret, trötta på att sitta så mycket framför datorn, trötta på ovissheten. Jag skrev i mitt nyhetsbrev om hur jag försöka ändra min egen attityd till november. De här små sakerna har jag bokat in under mina jobbdagar för att skapa mera värme, ljus och glädje.
Nov 11, 2020
Amanda Backholm
Livet

Hemmafredag

Varannan fredag är hemmadag med lillebror. Idag är en sådan fredag. Vi går långsamma promenader, leker i sandlådan, krattar på gården. Sen sover han lång dagssömn medan jag ser på serie och läser bok.
Oct 9, 2020
Amanda Backholm
Jobba hållbart

Hur stänger man av sina tankar?

Efter ungefär en kvart i bastun är jag svettig och vill ut. Tänker att ett varv i poolen kommer att lugna motorvägen som rusar mellan mina öron. Jag dyker djupt och långt. När lungorna börjar bränna spräcker jag den jämna vattenytan med huvudet och drar djupt efter andan. Jag simmar medvetet långsamt och lugnt. Andas ett andetag i taget medan jag bestämmer mig för att det får vara nog nu. Jag har ingen lust att slåss med mig själv. Kliver upp ur poolen, drar på mig badrocken och slinker in i mitt bås på övre våningen.
Sep 11, 2020
Amanda Backholm