All posts in 

Livet

Read More
Livet

Att hitta en coach

Att ta hjälp av en coach är att bjuda in någon i sina tankar, drömmar och rädslor. Det är ett stort steg och för att hitta rätt människa att dela den resan med är det skönt att veta vad man kan förvänta sig. Jag erbjuder allt från enskilda timmar till en sex-tolv månaders process av coaching. Idag tänkte jag öppna upp vad som händer om man jobbar med mig under en längre tid.
Dec 14, 2020
Amanda Backholm
Read More
Livet

3 sätt att varva ner och somna

Mörkret gör mig trött men konstigt nog är det svårt att komma ner i varv och somna, trots att min kropp bestämt säger att den kunde sova dygnet runt om det vore möjligt. Jag har dessutom två små barn som vaknar under nätterna och tidigt om mornarna, så att få tillräckligt med vila är viktigt för att vardagen skall fungera.
Dec 8, 2020
Amanda Backholm
Read More
Livet

Listan om mig

Fredagen till ära är det dags för den här bloggens första lista!
Nov 13, 2020
Amanda Backholm
Read More
Livet

Snälla snurra långsammare nu

Det börjar med tuffa dagar som blir till veckor i vår lilla familj. Att vara förälder är den finaste och svåraste uppgiften i mitt liv. Sedan kommer novemberförkylningen med vab som kulminerar i att jag blir sjuk. Inte coronasjuk visar testet, men likväl sjuk. Runt det snurrar det amerikanska presidentvalet obönhörligt i timmar som blir till dagar. Hela mitt huvud är ett snorigt pingpongspel av intryck, tankar och känslor.
Nov 9, 2020
Amanda Backholm
Read More
Livet

Sommaren -85

Jag är om möjligt ännu längre ner i trötthetsträsket än då vi hördes sist. Något som jag söker mig till just nu är berättelser. Om riktiga människoliv, om det rynkiga, skaviga, underbara, kärleksfulla, svåra och härliga med att vara människa.
Oct 28, 2020
Amanda Backholm
Read More
Livet

Grått

Jag fryser. Klär mig i tunt yllelinne och sedan en tjock tröja över. Raggsockor på fötterna. Flyttar kontorsstolen till köksbordet, tänder ljusen på bordet bredvid mig och häller upp en kopp grönt tee med chai. Regnet smattrar mot rutan och allt är grått. En helt vanlig torsdag i oktober.
Oct 22, 2020
Amanda Backholm
Read More
Livet

Målarworkshop med Carolina Grunér

Det är helt tyst och jag är först på plats, som vanligt. En liten stund senare hör jag steg och Carolina dyker upp bakom knuten. Jag ska få måla med henne idag på den första målarworkshopen hon någonsin hållit, en känsla av förväntan och pirrighet ligger i luften.
Oct 19, 2020
Amanda Backholm
Read More
Livet

Hemmafredag

Varannan fredag är hemmadag med lillebror. Idag är en sådan fredag. Vi går långsamma promenader, leker i sandlådan, krattar på gården. Sen sover han lång dagssömn medan jag ser på serie och läser bok.
Oct 9, 2020
Amanda Backholm