Amanda – om att
leva hållbart  

Livet

När dimman lättar

När dimman lättar. En morgon i september.
Sep 24, 2020
Amanda Backholm
Driva eget

Boss Lady

Jag flyttar runt punkterna på min att göra lista. Det jag kallar admin är, återigen, längst ner på listan. När jag ett par timmar in i arbetsdagen når fram till den suckar jag tyst. Stirrar envist på punkten en stund med förhoppningen om att den ska fatta vinken och sköta sig själv. Det gör den naturligtvis inte. Så jag flyttar snabbt den längst ner på följande dags lista. Känner ett enormt motstånd.
Sep 22, 2020
Amanda Backholm
Yoga

Söndagsyoga

Sätt dig ner på golvet eller din yogamatta. Sträck ut benen åt sidorna, låt knäna mjukna. Andas in genom näsan och känn hur ryggraden höjer sig upp mot himlen. Kanske stänger du ögonen. Andas lite långsammare, lite lugnare, in genom näsan och ut genom näsan.
Sep 20, 2020
Amanda Backholm
Livet

Klockan 8.18

Klockan är 8.18 när jag skriver mitt namn i loggboken i omklädningsrummet. "Det är sju grader i vattnet idag, lika varmt som i luften". Jarno har redan varit nere i vattnet med sin termometer. "Hm, sju grader "varmt"..." mumlar jag och går in på damernas sida.
Sep 18, 2020
Amanda Backholm
Driva eget

Att våga välja och fokusera

Jag promenerade förbi den här synen idag och kände mig så träffad. Alla dessa svampar som ploppat upp över en natt. Kändes så symboliskt och beskrivande för hur det är att vara egenföretagare ibland. Eller i mitt fall just nu. Antalet idéer jag vill förverkliga är helt enkelt inte i samförstånd med tid och arbetskraft.
Sep 17, 2020
Amanda Backholm
Livet

Crossnature på Danskarby

"Spring! Allt vad du orkar, försök få fatt på kompisen framför dig!" Annas rop sätter fart på mina ben, adrenalinet pumpar hela vägen ner till tårna. Jag spurtar allt vad jag kan. Inget är viktigare än att jag hinner ikapp Marina som springer framför mig. Skrattet börjar tyst, bubblar sedan upp hela vägen i halsen och till slut kastar det sig ur kroppen med ett vrål.
Sep 15, 2020
Amanda Backholm
Livet

En måndag morgon i september

En vanlig måndag. Så stor och så liten på en och samma gång. Jag går min promenad längs med havet, tänker att idag är det nog för kallt för att simma. Havet är så klart, sanden på bottnen har formats i otroliga mönster efter vågornas framfart. Jag vill vara en del av det.
Sep 14, 2020
Amanda Backholm
Jobba hållbart

Hur stänger man av sina tankar?

Efter ungefär en kvart i bastun är jag svettig och vill ut. Tänker att ett varv i poolen kommer att lugna motorvägen som rusar mellan mina öron. Jag dyker djupt och långt. När lungorna börjar bränna spräcker jag den jämna vattenytan med huvudet och drar djupt efter andan. Jag simmar medvetet långsamt och lugnt. Andas ett andetag i taget medan jag bestämmer mig för att det får vara nog nu. Jag har ingen lust att slåss med mig själv. Kliver upp ur poolen, drar på mig badrocken och slinker in i mitt bås på övre våningen.
Sep 11, 2020
Amanda Backholm